معرفی و بررسی دستگاه نوار قلب زیواتک

آیا تا به حال شده زمان استفاده از دستگاه فشارسنج به این فکر بیفتید که ای کاش دستگاهی به همین اندازه برای بررسی وضعیت قلب شما وجود داشت؟ یا تا به حال به این فکر افتاده‌اید که ای کاش می‌شد نوار قلب را با وسیله‌ای ساده در منزل بگیرید؟ شاید این فکرها در گذشته تنها آرزو و خیال بودند، اما امروزه بسیاری از آن‌ها به واقعیت تبدیل شدند. چندی است که با پیشرفت تکنولوژی بسیاری از شرکت‌ها دستگاه‌های نوار قلب خانگی را (حتی کوچک‌تر از دستگاه‌های فشارسنج) تولید می‌کنند. زیواتک یک نام تجاری از گروه کاوشکام است که در حوزه سلامت هوشمند فعالیت می‌کند‌. در ادامه قصد داریم دستگاه‌های نوار قلب این برند را به شما معرفی کنیم.

۱۴۰۲ سه شنبه ۱۰ مرداد
336 بازدید
معرفی و بررسی دستگاه نوار قلب زیواتک

معرفی و بررسی دستگاه نوار قلب زیواتک

 آیا تا به حال شده زمان استفاده از دستگاه فشارسنج به این فکر بیفتید که ای کاش دستگاهی به همین اندازه برای بررسی وضعیت قلب شما وجود داشت؟ یا تا به حال به این فکر افتاده‌اید که ای کاش می‌شد نوار قلب را با وسیله‌ای ساده در منزل بگیرید؟ شاید این فکرها در گذشته تنها آرزو و خیال بودند، اما امروزه بسیاری از آن‌ها به واقعیت تبدیل شدند. چندی است که با پیشرفت تکنولوژی بسیاری از شرکت‌ها دستگاه‌های نوار قلب خانگی را (حتی کوچک‌تر از دستگاه‌های فشارسنج) تولید می‌کنند. زیواتک یک نام تجاری از گروه کاوشکام است که در حوزه سلامت هوشمند فعالیت می‌کند‌. در ادامه قصد داریم دستگاه‌های نوار قلب این برند را به شما معرفی کنیم:

معرفی و بررسی دستگاه نوار قلب زیواتک

دستگاه نوار قلب خانگی چیست و چه کاربردی دارد؟

هنگامی که با علائمی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس یا سرگیجه به پزشک متخصص قلب مراجعه می‌کنید، او گرفتن نوار ECG را به شما پیشنهاد می‌دهد. این آزمایش برای تشخیص بیماری‌های قلبی تجویز می‌شود. گاهی اوقات نوار قلبی که در مطب پزشک از شما گرفته می‌شود، کاربردی ندارد. در واقع پزشک باید در مواقع دیگر مانند خواب یا مواقعی که استرس و اضطراب بر شما غلبه می‌کند وضعیت ضربان‌های قلبتان را بررسی کند. در این شرایط استفاده از دستگاه‌های نوار قلب خانگی پاسخ‌گو خواهد بود. علاوه‌بر این مورد ممکن است فرد بیمار به‌علت مسن بودن یا دلایل دیگر امکان رفتن به مراکز آزمایش و دادن نوار قلب را نداشته باشد. در این شرایط هم معمولاً استفاده از دستگاه‌های نوار قلب جیبی پیشنهاد می‌شود.

دستگاه نوار قلب خانگی زیواتک

معرفی دستگاه نوار قلب زیواریتم

از جمله محصولات زیواتک می‌توانیم به دستگاه نوار قلب زیواریتم اشاره کنیم. این دستگاه از انواع دستگاه‌های ECG خانگی یا جیبی به حساب می‌آید. اندازه آن بسیار کوچک بوده و استفاده آسانی دارد. با استفاده از این دستگاه می‌توانید وضعیت قلب خود را هنگام بروز عارضه بررسی کنید. در این شرایط تشخیص پزشک هم دقیق‌تر می‌شود و دیگر نیازی به انجام آزمایش‌های سخت‌تر مانند تست ورزش نخواهد بود. قیمت این دستگاه بسیار پایین‌تر از دستگاه‌های بررسی ضربان قلب بیمارستانی است. هر زمانی که بیمار بخواهد می‌تواند با این دستگاه وضعیت قلب خود را بررسی کند.

این دستگاه بیضی‌مانند در قسمت جلو دارای دو الکترود و LED است. اگر بخواهیم در ارتباط با قسمت پشت دستگاه نیز اطلاعاتی به شما بدهیم می‌توانیم بگوییم که کلید reset، برچسب اطلاعات، پیچ دستگاه و درپوش باتری در این قسمت به چشم می‌خورد.

 

جهت مشاهده و خرید دستگاه نوارقلب زیواریتم اینجا کلیک کنید.

 

امکانات دستگاه نوار قلب زیواریتم

  • ۱- این دستگاه می‌تواند در لحظه نوار قلب بیمار را دریافت کند و نمایش دهد.
  • ۲- زیواریتم نوار قلب‌ها را در گوشی موبایل ذخیره و امکان دسترسی به آن‌ها را فراهم می‌کند.
  • ۳- امکان اضافه کردن یادداشت یا نام بیمار روی نوار قلب گرفته شده وجود دارد.

 

دستگاه نوار قلب زیواریتم را در چه مواردی به کار می‌برند؟

در زمان بروز آریتمی‌های قلب، یعنی زمانی که ضربان قلب حالت طبیعی ندارد، پمپاژ قلب به‌درستی انجام نمی‌شود. آریتمی برای برخی از بیماران قلبی همیشگی نیست، یعنی ممکن است تنها در زمان‌های خاص بروز پیدا کند. اگر بیمار متوجه آن نشود یا روند درمان را در پیش نگیرد ممکن است عواقب خطرناکی پیش روی او قرار بگیرد. با توجه به این عوامل، گرفتن نوار قلب هنگام بروز آریتمی‌ها می‌تواند به تشخیص بیماری‌های قلب کمک بسیاری کند.

 استفاده از دستگاه زیواریتم بسیار راحت است. هنگامی که ضربان‌های قلب بیمار نامنظم شود بیمار می‌تواند با دستگاه نوار قلب جیبی، نوار قلب خود را گرفته و برای پزشک متخصص قلب بفرستد. پزشک با توجه به علائم، بیمار را از کارهایی که باید انجام دهد مطلع می‌کند. ممکن است برای او دارو تجویز کرده یا از بیمار بخواهد که به مطب پزشک مراجعه کند.

دستگاه نوار قلب زیواریتم

نکات مهم در ارتباط با دستگاه نوار قلب زیواریتم

  • این دستگاه نباید در محیط‌هایی با دمای بسیار بالا، بسیار پایین یا مرطوب نگهداری شود.
  • دستگاه نوار قلب زیواریتم نباید در معرض دستگاه‌هایی مانند مایکروویو، که امواج الکترومغناطیسی قوی دارند، قرار بگیرد.
  • این دستگاه از طریق بلوتوث با تلفن همراه لینک می‌شود. هنگامی که دستگاه از طریق بلوتوث به تلفن همراه وصل شد بهتر است بلوتوث دستگاه‌های دیگر خاموش باشد؛ در این صورت اختلالات برای اتصال پیش نمی‌آید.
  • زمانی که تلفن همراه خود را به شارژ زده‌اید نباید از دستگاه زیواریتم برای گرفتن نوار قلب استفاده کنید.
  • درست است که این دستگاه کارایی‌های بسیاری دارد، اما نمی‌تواند کاملاً و صددرصد جایگزین دستگاه‌های تشخیصی بیمارستانی بشود.
  • برای کار کردن با این دستگاه قطعاً باید هر دو الکترود روی دستگاه توسط دستان شما لمس شود. اگر بعد از لمس، چراغ دستگاه چشمک نزد یعنی در آن لحظه کار نمی‌کند.
  • دستگاه نوار قلب زیواریتم علاوه‌بر بزرگسالان برای کودکانی که وزن بالاتر از ۱۰ کیلوگرم دارند نیز قابل‌استفاده است.
  • این دستگاه در هر مکانی قابلیت استفاده دارد. می‌توانید آن را در منزل، محل کار یا بیرون از خانه و در هر مکانی استفاده کنید.
  • استفاده از این دستگاه همزمان با الکتروشوک جایز نیست.
  • در زمان جراحی با تجهیزات دارای فرکانس بالا نباید از دستگاه نوار قلب زیواریتم استفاده شود.
  • دستگاه نوار قلب زیواریتم نباید برای بیماران با پیس میکر استفاده شود.

 

راه‌اندازی اولیه دستگاه نوار قلب زیواریتم

هر دستگاهی برای شروع کارکرد در ابتدا باید راه‌اندازی شود. دستگاه نوار قلب زیواریتم نیز از این قضیه مستثنی نیست. در ادامه مراحل راه‌اندازی این دستگاه را معرفی می‌کنیم:

 

نصب اپلیکیشن ECGIB

کارکرد این دستگاه با تلفن همراه است. ابتدا باید اپلیکیشن مخصوص آن را روی تلفن همراه خود نصب کنید. می‌توانید اپلیکیشن را از وب‌سایت www.zivatec.com  دانلود کنید. بعد از آنکه اپلیکیشن را دانلود کردید، برای فعال‌سازی باید شماره تلفن همراه خود را وارد کنید. یک کد برای تلفن همراه شما ارسال می‌شود. کد فعال‌سازی را وارد کنید تا اپلیکیشن فعال شود.

اپلیکیشن زیواتک

جای‌گذاری باتری

احتمالاً باتری‌های سکه‌ای را دیده باشید. این دستگاه با باتری‌های سکه‌ای ۳ ولتی کار می‌کند. درپوش باتری در پشت دستگاه قرار دارد. ابتدا باید انگشتان خود را روی درپوش باتری قرار داده و در جهت خلاف عقربه‌های ساعت آن را بچرخانید. سپس در محفظه باتری باز می‌شود. باتری‌ها را در جای خود گذاشته و درب آن را ببندید. در مرحله بعدی باید دکمه reset را بزنید. همان‌طور که پیش از این گفتیم، این دکمه در کنار محفظه باتری قرار دارد.

 

اتصال دستگاه

 دستگاه ECG با بلوتوث به تلفن همراه متصل می‌شود. بعد از آنکه مرحله جای‌گذاری باتری و زدن دکمه reset را انجام دادید باید بلوتوث تلفن همراه و لوکیشن آن را روشن کرده و وارد برنامه ECGIB  شوید. نکته جالبی که در این مرحله وجود دارد تذکر دادن اپلیکیشن در ارتباط با مراحل فعال‌سازی است. اگر هر کدام از مراحل قبل را به‌درستی انجام نداده باشید اپلیکیشن، شما را مطلع می‌کند.

 

روشن کردن دستگاه

در ابتدای مقاله گفتیم که قسمت رویی دستگاه دارای دو الکترود و چراغ LED است. برای آنکه دستگاه را روشن کنید باید دو الکترود را به طور هم‌زمان لمس کنید. وقتی چراغ LED چشمک زد یعنی دستگاه روشن شده است.

 

اپلیکیشن ECGIB

در مرحله بعد باید وارد اپلیکیشن شوید. در این حالت بلوتوث به جستجو می‌پردازد تا دستگاه را پیدا کند. دستگاه نوار قلب جیبی شماره سریالی دارد که در پشت دستگاه درج شده است. با توجه به این شماره سریال باید دستگاه را از داخل اپلیکیشن انتخاب کنید. سپس آیکون بلوتوث، سبز رنگ می‌شود. بعد از این مرحله خیالتان راحت باشد، چرا که دستگاه شما به اپلیکیشن متصل شده است.

 

چگونه با دستگاه زیواریتم نوار قلب بگیریم؟

بعد از آنکه تمام مراحل را تا اینجا به‌درستی انجام دادید می‌توانید برای گرفتن نوار قلب از دستگاه استفاده کنید. ابتدا باید دستگاه را روی یک سطح صاف قرار دهید. سطح مورد نظر نباید حرکتی داشته باشد تا بتوانید نوار قلب خود را به‌صورت زنده ببینید. اگر می‌خواهید نوار قلب ذخیره شود باید انگشتانتان را بین ۱۰ تا ۴۰ ثانیه روی الکترودها به‌صورت ثابت نگه دارید.

برای آنکه نوار قلب به‌درستی گرفته شود بهتر است دستگاه را روی یک میز قرار دهید. کف دست‌هایتان را روی میز گذاشته و انگشتان را روی الکترود بگذارید. دو انگشت شما باید سطح الکترودها را به‌طور کامل پوشش دهد. لرزش دستان خود را کنترل کنید. همچنین انگشتان خود را نباید بیش از اندازه فشار دهید. برای گرفتن بهتر نوار قلب می‌توانید مقداری ژل، الکل یا آب نمک را به نوک انگشتان خود بزنید. اگر تا به حال با دستگاه‌های فشارسنج دیجیتال کار کرده باشید قطعاً می‌دانید که در حین استفاده از این دستگاه بهتر است صحبت نکنید و تحرک نداشته باشید. در ارتباط با دستگاه نوار قلب زیواریتم نیز این قضیه صدق می‌کند. هنگام گرفتن نوار قلب تا جای ممکن حرکت نکنید و از صحبت کردن بپرهیزید.

 اگر می‌خواهید به نوار قلب‌های ذخیره‌شده دسترسی پیدا کنید، باید اپلیکیشن مخصوص به آن را باز کرده و گزینه reports را بزنید. فهرستی که به شما نمایش می‌دهد دارای نوار قلب‌های گرفته‌شده است. همچنین تاریخ و ساعت آن‌ها را می‌توانید ببینید. ذخیره کردن آن‌ها نیز امکان‌پذیر است.

اگر می‌خواهید نام بیمار یا توضیحات خاصی را در کنار هر نوار قلب اضافه کنید، تنها کافی است نمایه قلم را که در کنار نوار قلب قرار دارد بزنید. بعد از باز شدن پنجره موردنظر، می‌توانید هرچه می‌خواهید بنویسید.

 

ارسال نوار قلب زیواریتم از طریق اینترنت

اگر می‌خواهید نوار قلب را با پزشک خود به اشتراک بگذارید ابتدا باید روی نوار قلب ذخیره‌شده کلیک کنید و گزینه share را بزنید. در این شرایط برنامه‌های متفاوت اشتراک‌گذاری برای شما به نمایش در می‌آیند، می‌توانید به دل‌خواه خود جیمیل، تلگرام، واتسپ و غیره را انتخاب کنید تا از طریق آن‌ها نوار قلب به اشتراک گذاشته شود.

 

چگونه دستگاه نوار قلب زیواریتم را ضدعفونی و نگهداری کنیم؟

قطعاً عمر مفید هر دستگاهی با نگهداری درست افزایش پیدا می‌کند‌. اگر تصمیم گرفتید دستگاه نوار قلب زیواریتم را ضدعفونی کنید، می‌توانید این کار را با استفاده از یک تکه پنبه و مواد ضدعفونی کننده مانند الکل انجام دهید. تنها نکته قابل‌توجه در این مرحله جلوگیری از ورود مایعات به دستگاه است.

هر دستگاهی که با باتری کار می‌کند اگر برای مدت طولانی استفاده نشود، باتری آن تخلیه خواهد شد. اگر می‌خواهید از دستگاه زیواریتم برای مدت طولانی استفاده نکنید حتماً باتری‌های آن را بیرون بیاورید. علاوه‌بر این مورد، الکترودهای دستگاه باید ماهی یک‌بار تمیز شوند. اگر دستگاه مشکلی پیدا کرد هرگز اقدام به باز کردن آن نکنید. با شرکت سازنده تماس بگیرید تا اقدامات لازم را انجام دهند.

 

معرفی دستگاه نوار قلب زیوابیت

زیوابیت یک دستگاه نوار قلب سینه چسب است. این دستگاه از جمله دستگاه‌های ECG قابل‌حمل به حساب می‌آید. برای گرفتن نوار قلب آن را روی سینه بیمار می‌چسبانند. دستگاه زیوابیت نیز وزن کم و ابعاد کوچکی دارد. این دستگاه جمع‌و‌جور بوده و به‌راحتی قابل‌حمل است. در قسمت جلوی دستگاه دو الکترود وجود دارد. در قسمت پشت دستگاه، پیچ دستگاه، باتری، برچسب اطلاعات دستگاه، قسمت علامت‌گذاری و کلید Reset به چشم می‌خورد.

به منظور استفاده از این دستگاه باید اپلیکیشن  Green Heartروی تلفن همراه بیمار نصب باشد. اپلیکیشن در کنار دستگاه می‌تواند نوار قلب را در تمام مدت شبانه‌روز و ۷ روز هفته ذخیره کند. این دستگاه نیز مانند دستگاه زیواریتم می‌تواند اطلاعات بیمار را برای پزشک Share کند. زیوابیت با باتری سکه‌ای کار می‌کند. باتری‌های موجود در این دستگاه می‌توانند به مدت ۱۰ روز نوار قلب ذخیره کنند.

در پشت دستگاه یک کلید علامت گذاری وجود دارد. هرگاه که بیمار احساس ناراحتی داشته باشد، اگر دو بار پشت سر هم کلید علامت‌گذاری را فشار دهد نوار قلبش علامت‌گذاری می‌شود. این دستگاه از طریق چست‌های لید یک‌بار‌مصرف روی قفسه سینه بیمار قرار می‌گیرند.

دستگاه نوار قلب زیوابیت

بررسی عملکرد دستگاه زیوابیت

اگر الکترودهای رو دستگاه را هم‌زمان لمس کنید دستگاه روشن می‌شود. برای خاموش شدن هم در صورتی‌ که الکترودها برای مدت ۶ دقیقه به هیچ‌جا وصل نباشند، دستگاه به‌شکل خودکار خاموش می‌شود. هر‌‌بار که هر دو الکترود را به‌صورت هم‌زمان به‌مدت نیم ثانیه لمس کنید، چراغ LED چشمک می‌زند که به معنی روشن بودن دستگاه است.‌ علامت‌های اپلیکیشن هم تا حدودی می‌توانند عملکرد دستگاه را نشان دهند.

 

نکات مهم دستگاه زیوابیت

این دستگاه می‌تواند از بیماران قلبی و افرادی که در خطر ناراحتی‌های قلبی قرار گرفته‌اند، نوار قلب بگیرد. آن را در بیمارستان، مطب پزشک و خانه مورد‌استفاده قرار می‌دهند. استفاده از آن برای بزرگسالان و کودکان با وزن بیشتر از ۱۰ کیلوگرم جایز است. حتماً باید از چست لید‌های مخصوص دستگاه یا استاندارد استفاده کنید. می‌توانید برای تهیه آن‌ها با شرکت سازنده ارتباط بگیرید.

محل نگهداری از این دستگاه نباید خیلی گرم، سرد یا مرطوب باشد. زیوابیت نیز مانند زیواریتم نباید در معرض امواج قوی الکترومغناطیسی قرار بگیرد. هنگام استفاده از دستگاه زیوابیت کنار آداپتور یا شارژر موبایل نباشید. هنگامی که تلفن همراهتان در حال شارژ است، نباید نوار قلب بگیرید‌. در ارتباط با نظافت و ضدعفونی آن هم مانند دستگاه زیواریتم دقت کنید که نباید مایعات وارد آن شود. می‌توانید با کمی الکل و دستمال کاغذی آن را تمیز کنید. نباید چست لید‌های یک‌بار‌مصرف را مجدداً استفاده کنید. چست لید، چسب‌هایی هستند که برای گرفتن نوار قلب به کار می‌روند.

 

سخن آخر

در این مقاله به شرح دو دستگاه نوار قلب زیواتک پرداختیم. با مطالعه این مقاله دیگر می‌دانید که کدام‌یک از این دستگاه‌ها بیشتر به کار شما می‌آید. هر دو این دستگاه‌ها استفاده آسانی داشته و افراد با ناراحتی قلبی در سنین متفاوت می‌توانند از آن استفاده کنند.